Verzorging
Vacht: De Lhasa heeft een mooie vacht die tot op de grond groeit. Het is dan ook nodig om de Lhasa zeker 2keer in de week te borstelen. Ik was de Lhasa's om de 2 weken met een goede hondenshampoo die ik eerst verdun. Vervolgens afdeppen, niet boenen met de handdoek anders krijg je veel klitten. Daarna föhnen met een speciale föhn maar met een gewone föhn kan natuurlijk ook. Met het borstelen begin ik onderaan bij de poten en ga laag voor laag borstelen zodat je alle klitten eruit kan halen.

Natuurlijk zijn er ook veel  mensen die hun Lhasa laten knippen bij een trimsalon. Dat is voor een huishond een stuk makkelijker en minder werk.

 

Geknipte Lhasa
De oren moeten ook schoongemaakt worden en de haren in de gehoorgang worden verwijderd met de vingers of een tangetje. Dit om te voorkomen dat ze oorontstekingen krijgen.
Knippen van de haren tussen de voetzooltjes is ook heel belangrijk. Dit doe ik met een speciaal schaartje.
Nagels worden met een speciale tang geknipt. Dit is een precies werkje omdat je niet in het leven moet knippen. Je kunt dit ook vragen bij de dierenarts tijdens een enting of bij een trimsalon. Wanneer de Lhasa veel buiten loopt slijten de nagels vanzelf af en is knippen dus niet gauw nodig.
Elastiekjes worden in het haar gedaan zodat het niet voor de ogen valt. Dit doen we alleen bij honden die naar de show gaan. Elastiekjes zijn te verkrijgen op tentoonstellingen en bij orthodontisten. Je maakt met een puntkam een scheiding en doet in het voorste deel een elastiekje en daarna erachter nog een.